Чугунена грил плоча 35см - Maysternya

69.90лв.

Описание

Квадратна чугунена грил плоча с оребрена повърхност.

размер: 35см х 35см

дълбочина: 4см


Препоръки за правилна употреба:

Как да подготвите чугунения съд за употреба: - Преди да използвате чугунен съд, първо го загрейте на силен огън 15-20 минути, докато престане да се отделя дим и го охладете (може и под течаща вода). Поръсете съда със сол или сода (2-3 супени лъжици и го загрейте на огъня в продължение на 3-5 минути. Измийте, и намежете цялата повърхност с тънък слой слънчогледово олио (отвън и отвътре). Повторете загряването на съда и мазането с мазнина 2-3 пъти. Вашият съд е готов за работа с всички видове котлони и на открит огън. Ще ви служи дълго в домашни условия и в професионални кухни.

След употреба: Измийте и добре подсушете. Не оставяйте съда във влажна и мокра среда!
Ако по някаква причина ръждяса, може лесно да възстановите съда. Махнете ръждата с гъба за съдове или с телта за съдове, която е в оригиналната опаковка. Загрейте на силен огън за 25-30 мин. и намажете с олио повърхноста. Отново е готов за употреба.
Повърхността на съдовете от чугун не е равна и гладка и по нея може да има малки издатини и грапавини, но това не са производствени дефекти. Тези чугунени съдове са произведени от чист метал без никакво друго покритие.
Можете да използвате съда на всички видове котлони и открит огън. Ако изделието има дървена или пластмасова част я развийте от захващащия болт и може да използвате във всички видове фурни.
Внимание! За пренасяне на нагорещения съд, задължително да се използват силиконови или текстилни ръкавици или ръкохватки.
Чугуна е екологично чист метал. Задължително се готви с мазнина. Готвенето в чугунените съдове става вкусно, полезно и безопасно. Има свойството да не загаря и разпределянето на топлината става равномерно по повърхността на целия съд. Остава ястието топло за дълго време след приготвяне. Ще готвите ароматно, вкусно и без загаряне по дъното.
Гответе с удоволствие!Спецификация

Характеристики

Материал
чугун с незалепващо покритие
Размер
35см х 35см х 4см

Свързани продукти